zaterdag 22 februari 2014

Nieuw patroon! Beer bram, wasabi, Kerrie en Sambal en meer...

Best schandalig dat ik nu pas mijn eerste blog van 2014 schrijf, maar ik heb niet stil gezeten!
Hier een overzicht van wat ik tot nu toe gemaakt heb. Mijn grote trots tot nu toe is toch wel beer Bram! Vijf bollen Phildar Douce zitten hier in en een volledige zak vulling van 400 gram, maar hij is het volledig waard!

Daarnaast vind ik het vaak lastig om een man een zelf gemaakt cadeau te geven. Zo kwam ik op het idee om potten een 'kop' te geven,  deze pot te vullen met snoep en een leuke tekst erbij.
Dit keer is het een muis geworden voor een van mijn vrienden; Martin. Vandaar de naam 'Martin Muis'. Aan de pot heb ik een label gehangen met 'mice to have you as a friend'.
Mijn broer marijn gaf ik een aap met Pinda's (Marijn de aap dus) en de tekst 'nuts about my brother'. Hier volgen nog foto's van, deze heeft nog wat aanpassingen nodig!

Miss Wooly is in de maak, het lijf is nu af. Het was een flinke puzzel, maar ook hier geldt weer: het was het waard!

Uit Zoomigurumi maakte ik het konijn Wasabi. Ik was direct verliefd en besloot nog meer van deze schattige konijnen te maken in allerlei kleuren, maar die moesten natuurlijk wel passen bij de naan wasabi. Zo zijn Kerrie en Sambal tot leven gekomen. En geloof me, er komen er nog meer!

Tot slot een trieste mededeling. Onze lieve hond Boomer is overleden op (ruim) 14 jarige leeftijd. Jullie hebben haar allemaal al een keer voorbij zien komen tijdens het showen van een gehaakte creatie. Het is een leegte, zo zonder hond.
Mijn vader heeft beloofd mijn creaties wel voor haar in de plaats te willen showen ;-) wordt vervolgd dus!

8 opmerkingen:

 1. Hè, wat triest om na zoveel jaar je hond te moeten missen. je weet dat dat ongeveer een respectabele leeftijd is voor een hond (dacht ik tenminste), maar het gemis is enorm. Sterkte.
  Je haaksel zijn super! Allemaal erg leuk! Maar het idee voor de potjeskoppen vind ik geniaal! Die worden vast met veel enthousiasme ontvangen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je wel angélique! Ik heb deze en de aap voor valentijnsdag gegeven. Ze waren er super blij mee!
  14 is zeker oud voor een hond, dat troost me!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo, heel veel sterkte met het verlies van je hond. Je creaties zijn zeer leuk, vooral je beer is een knap werkje. Ik heb zelf al enkele knuffels gemaakt met phildar douce maar dan steeds kleinere stukken en het haakt veel moeilijker dan gewone katoen. Dus ik kan mij inbeelden dat de beer een enorm werkje was, maar het resultaat mag er zeker zijn. Komt het patroon van de beer uit een boekje of is het een eigen creatie? Zou hem ook wel eens willen maken.
  Groetjes Cindy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh wat triest dat je hond er niet meer is. Heel veel sterkte!

  Je hebt hele leuke haaksels gemaakt. Leuk die snoeppotten en wat een leuke toepasselijke teksten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel veel sterkte met het verlies van je trouwe viervoeter. 14 jaar is wel een hele mooie leeftijd. Onze oudste labrador id 12 jaar en heeft HD en helaas staan wij de komende week voor een moeilijke beslissing. Maar we moeten aan hem denken en niet egoïstisch zijn en aan ons zelf denken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vergeet helemaal te zeggen dat Wasabi, Kerrie en Sambal erg schattig zijn. De snoeppot koppen zijn heel origineel gevonden en zo kan je toch iets zelfgemaakt aan een man geven. Beer Bram is wel het klapstuk! Ik heb laatst een draak gemaakt waar 12 bollen Drops Paris katoen in is gaan zitten en bijna 750 gram vulling (een 43 uur en 15 minuten) maar hij is het dubbel en dik waard. Dus wie beer Bram krijgt is wel heel belangrijk voor je. Of houd je hem lekker zelf???? Miss Wooly is dat een patroon uit een boek?

   Verwijderen
 6. Hoi Tamara,
  verschrikkelijk is dat. Fijn dat je honden kunt helpen als het niet meer gaat. Bij mensen is dat een stuk moeilijker!
  Bedankt voor complimenten evenals van de rest natuurlijk!)
  Beer bram wilde ik aan mijn oma geven, maar die is toch wat te groot geworden. Zij krijgt nog een keer een kleinere versie. Het patroon is van Stip en Haak!
  Miss Wooly is een patroon van Woolytoons en is te koop (ook als pakket) bij Echtstudio!

  Groetjes,
  Anniek

  BeantwoordenVerwijderen