zondag 18 augustus 2013

Fluffy konijn

Tussendoor weer wat projectjes gedaan zoals jullie kunnen zien, maar ook mijn konijn ben ik niet vergeten! Als het toch eenmaal ogen en een neusje heeft wordt het gelijk al schattig! ♡

6 opmerkingen:

 1. Is het inderdaad makkelijker als je een draad katoen ernaast meehaakt of moet je nog steeds zoeken naar de steek?

  Hij ziet er wel heel zacht uit. Ben benieuwd naar het eindresultaat.

  Groetjes,
  Tamara

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Tamara,
   Je kunt echt gemakkelijk zien waar je gebleven bent. Je hebt 1 kant waar het merendeel van de haartjes zit en je hebt 1 kant waar get vrijwel kaal is. Hier kan je gewoon de toeren en steken tellen.ik moet wel zeggen dat ik dit veel strakker haak dan mijn andere haakwerk, dus heb er wel enorme kramp van haha.
   Groetjes Anniek

   Verwijderen
 2. Hoi Anniek,

  Al mijn amigurumi's haak ik met haaknaald nr.2,5. Ik ben een strakke haker van nature, als ik deze techniek ga gebruiken is het dan wel verstandig voor mij om haaknaald 4 te gebruiken? Het zou zo zonde zijn als er "gaten" in zijn hoofd enz. vallen.

  Ik heb een heel leuk schaap-patroon liggen maar steeds niet kunnen haken omdat ik niet met fluffy garen kon haken, hopelijk met jou tips kan ik het schaap uiteindelijk gaan maken.

  Groetjes,
  Tamara

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Tamara,

  Ik haak zelf doorgaans ook strak, maar doe dit wel net een haaknaald drie. Zo krijgt het toch net wat meer speling en wordt het soepeler. Probeer het anders eens met een dubbele draad en een haaknaald vier. Deze gebruik ik ook en als je strak haakt zie je de vulling er echt niet doorheen (met dat fluffy garen al helemaal niet!).
  Ik zou zeggen begin lekker aan je schaap! Ik ben benieuwd!

  Groetjes Anniek

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi anniek, ik ben ook met fluffy garen bezig, nl de scheepjes panda, maar bij mij wordt het helemaal niet fluffy..... je ziet nl heel duidelijk mijn lijn van vaste en af en toe een stukje fluffy.... wat gaat er dan mis bij mij? Of kun/ moet je de haartjes mss een beetje loskammen of zo? Bedankt voor je hulp, groetjes Brigitte (als je het niet begrijpt kan ik ook een foto sturen!)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi anniek, ik ben ook met fluffy garen bezig, nl de scheepjes panda, maar bij mij wordt het helemaal niet fluffy..... je ziet nl heel duidelijk mijn lijn van vaste en af en toe een stukje fluffy.... wat gaat er dan mis bij mij? Of kun/ moet je de haartjes mss een beetje loskammen of zo? Bedankt voor je hulp, groetjes Brigitte (als je het niet begrijpt kan ik ook een foto sturen!)

  BeantwoordenVerwijderen