zondag 12 maart 2017

Gelukspoppetjes van houten kralen

Hoi allemaal,

Een aantal maanden geleden haakte ik deze vrolijke gelukspoppetjes voor de werknemers van het verpleeghuis van mijn opa en oma. Er bleek via de Facebookpagina waar ik mijn foto gedeeld had, veel vraag te zijn naar het patroon. Nu zie ik hem weer meerdere keren langskomen met de vraag wie het patroontje heeft, dus schrijf ik er nu maar eens een blog over 😉

1. Magische ring van 6v
2. 2 v in iedere v (12)
3. 2v in iedere 2e (18)
4 t/m 10. 18v
Kraal er in stoppen en dichthaken
11. 2e en 3e samenhaken (12)
12. 1e en 2e samenhaken (6)
Dichttrekken. Dit draadje trek je door het gat van de kraal naar beneden.

Dan vouw je een lange draad dubbel en rijg je de bovenkant door de haak van je sleutelhanger, je haalt de draad door de lus (je maakt als het ware een soort schuiflus) dan eerst het gezichtje en dan het lijfje aan de draad rijgen (ik gebruik een tangetje om mijn naald door de kraal te kunnen trekken) en een dubbele knoop strak onder het lijfje maken!

Ik heb twee kralen van 25 mm gebruikt. Het gezichtje heb ik er gewoon zelf op getekend.
Het garen is phildar coton 3 (haaknaald 3) en het glitterdraadje is by claire sparkle (ook haaknaald 3, maar dan een toer minder van de 18v).
Ook heb ik wel eens iemand gezien die i.p.v. draadjes een lintje door het hoofdje deed en aan de onderkant dus een lintje had hangen.

Succes 😄

13 opmerkingen:

 1. Ontzettend leuk, bedankt voor het delen!
  Groetjes, Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ze zijn super leuk! Dankjewel voor het delen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoe leuk! Deze ga ik pinnen.

  Zou je deze misschien ook willen linken in mijn creatieve linkparty?
  Toevallig is het thema 'klein' en passen deze er super goed in! :)

  Ik haakte zelf een klein tasje!

  Ik plak even de link: https://blog.kreanimo.com/wishbag-nederlands-patroon/

  BeantwoordenVerwijderen
 4. leuk zijn ze he! ik heb deze ook gemaakt maar dan inderdaad met een lintje erdoor. je hebt trouwens een leuke blog en een volgers erbij ;-)
  groetjes Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi hoi.
  Ze zijn erg mooi

  Waar kan ik de kralen kopen.wil proberen nog wat poppetjes te haken voorbij het samenloop voor hoop evenement op 10 en 11 juni bij ons.
  Zijn ze even steun poppetjes.Of heb jij er nog wat voor de donatie dan is het welkom. Zo al van 4 haaksters knuffels mogen ontvangen voor het goede doel. Alles is voor kwf kankerbestrijding.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Alice,
   Wat een mooi doel! Ik koop de kralen gewoon bij de lokale hobbywinkel of via internet met van die leuke gezichtjes. Zelf ben ik nu voor een kraampje aan het haken, maar mocht het niet verkopen, dan zijn ze voor jou!

   Groetjes,
   Anniek

   Verwijderen
 6. Beste anniegurumi ik heb een vraagje welke maat kraal komt in het lichaam te zitten

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Anoniem,
   De kraal in het lijfje is net zo groot als de kraal van het hoofdje. Die lijkt alleen groter, omdat er een laagje garen omheen zit.
   Tegenwoordig zijn er ook leuke kralen van 20mm met een gezichtje te koop. Hierbij doe ik hetzelfde patroon, alleen met een haaknaald kleiner.
   Succes!
   Groetjes,
   Anniek

   Verwijderen
 7. Goedenavond, wat zien deze geluks poppetjes er enorm vrolijk en leuk uit. Ik ben zelf, zelfs met uitleg niet creatief genoeg om dit te doen. Nu vroeg ik me af of u deze poppetjes ook maakt voor andere als een cadeau. Vooral als het om een grotere partij gaat. Mocht dit zo zijn kan ik dan via een andere weg contact met u zoeken? Fijne avond.

  BeantwoordenVerwijderen